Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69307 

Re: Kwadratische zeef Pomerance

Stel N=100 wil ik ontbinden met deze methode.
Bijv. x=15 y=5 oftewel: x2-y2 = k·100 met k=2
Ik neem ggd(x+y,n)=20 en ggd(x-y,n)=10.
Deze 2 ggd's vermenigvuldigd levert nog steeds k·100.
Dus de vraag: hoe met deze methode 100 te ontbinden?
Gr, H.

Herman
Cursist vavo - woensdag 10 februari 2021

Antwoord

Als je deze methode al zou willen gebruiken om een getal te ontbinden, dan toch zeker niet met een even getal. Dan heb je meteen een factor 2 cadeau die je uiteraard direct buiten de berekeningen houdt.

MBL
vrijdag 12 februari 2021

©2001-2024 WisFaq