Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn

Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen:

Op het domein [1,9] is gegeven de functie f(x)=√(3x + 5). Een raaklijn aan de grafiek heeft de vorm y=ax + b.
  • Welke waarden kan a aannemen?
    Laat duidelijk zien hoe je aan je antwoord komt.

Hans B
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 februari 2021

Antwoord

Bepaal de afgeleide van $f$. Wat is de afgeleide voor $x=1$? Wat is de afgeleide voor $x=9$? Je weet dat $f$ een stijgende functie is. De conclusie ligt voor het oprapen!

WvR
dinsdag 9 februari 2021

 Re: Raaklijn 

©2001-2024 WisFaq