Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parabool

Beste,
Kunt u aub mij helpen met deze vraag? Ik kan dat niet oplossen.

Als de rechte met vergelijking y = ax + b de parabool met vergelijking y = 2px raakt, dan is b = p/2a. Bewijs dit door uit te drukken dat de rechte de parabool in twee samenvallende punten snijdt.

Riffat
3de graad ASO - donderdag 4 februari 2021

Antwoord

y = 2px levert als grafiek geen parabool op. Heb je de opgave goed overgenomen?

GHvD
donderdag 4 februari 2021

 Re: Parabool 

©2001-2024 WisFaq