Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening som-en verschilformules

Hoi, hoe kom je bij dit bewijs:
cos(a + b) cos a + sin(a + b) sin a = cos b
aan deze oplossing:
cos (a + b) cos a + sin (a + b) sin a
= cos ((a + b) – a)
= cos b

Alvast bedankt.

Sarah
3de graad ASO - zaterdag 30 januari 2021

Antwoord

Hallo Sarah,

Je kent vast de formule:
cos(A-B) = cos(A)·cos(B) + sin(A)·sin(B)

In jouw formule is:
A = (a+b)
B = b

Vul dit maar eens in!

GHvD
zaterdag 30 januari 2021

 Goniometrische vergelijking 

©2001-2025 WisFaq