Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een som die ik niet op kan lossen

Beste wiskundeleraar,
Ik heb een som die ik niet op kan lossen. Het gaat hierbij om het uitrekenen van de Y.

De som is als volgt:

(70x6,7)+(30Y)=5.5

Dit antwoord heb ik nodig voor het uitrekenen voor het cijfer die ik moet halen om te compenseren.Ik hoop dat u mij hier antwoord op kan geven.

Met vriendelijke groeten,
Lionne

lionne
Student hbo - woensdag 27 januari 2021

Antwoord

Zoals je 't hier schrijft komt er $y\approx-15$ uit dus dat moet kunnen...

Waarschijnlijk bedoel je zoiets als ik heb gemiddeld een 6,7 dat 7 keer mee telt. Ik moet nog een cijfer halen dat 3 keer mee telt. Wat moet ik halen om gemiddeld minimaal een 5,5 te staan. Zoiets...

Je vergelijkin en oplossing ziet er dan zo uit:

$
\eqalign{
& {{7 \cdot 6,7 + 3 \cdot y} \over {10}} \ge 5,5 \cr
& {{46,9 + 3 \cdot y} \over {10}} \ge 5,5 \cr
& 46,7 + 3 \cdot y \ge 55 \cr
& 3y \ge 8,1 \cr
& y \ge 2,7 \cr}
$

Dat moet kunnen!

WvR
woensdag 27 januari 2021

©2001-2024 WisFaq