\require{AMSmath} Afgeleide BesteIk moet eerste afgeleide vinden voor een functieonderzoek:x3/(2(x+1)2)Volgens mij moet ik het quotientregel gebruiken, maar ik krijg nog steeds het antwoord:(x2(x+3))/((2(x+1)3) nietKunt u mij hierbij helpen? Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021 Antwoord Dat moet kunnen! Je moet maar 't kijken waar je schip gestrand is: $ \eqalign{ & f(x) = {{x^3 } \over {2(x + 1)^2 }} \cr & f'(x) = {{3x^2 \cdot 2(x + 1)^2 - x^3 \cdot 4(x + 1)} \over {\left( {2(x + 1)^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{6x^2 (x + 1)^2 - 4x^3 (x + 1)} \over {4(x + 1)^4 }} \cr & f'(x) = {{3x^2 (x + 1) - 2x^3 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{3x^3 + 3x^2 - 2x^3 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{x^3 + 3x^2 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{x^2 \left( {x + 3} \right)} \over {2(x + 1)^3 }} \cr} $ Alle stappen duidelijk? WvR dinsdag 26 januari 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk moet eerste afgeleide vinden voor een functieonderzoek:x3/(2(x+1)2)Volgens mij moet ik het quotientregel gebruiken, maar ik krijg nog steeds het antwoord:(x2(x+3))/((2(x+1)3) nietKunt u mij hierbij helpen? Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021
Amber 3de graad ASO - dinsdag 26 januari 2021
Dat moet kunnen! Je moet maar 't kijken waar je schip gestrand is: $ \eqalign{ & f(x) = {{x^3 } \over {2(x + 1)^2 }} \cr & f'(x) = {{3x^2 \cdot 2(x + 1)^2 - x^3 \cdot 4(x + 1)} \over {\left( {2(x + 1)^2 } \right)^2 }} \cr & f'(x) = {{6x^2 (x + 1)^2 - 4x^3 (x + 1)} \over {4(x + 1)^4 }} \cr & f'(x) = {{3x^2 (x + 1) - 2x^3 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{3x^3 + 3x^2 - 2x^3 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{x^3 + 3x^2 } \over {2(x + 1)^3 }} \cr & f'(x) = {{x^2 \left( {x + 3} \right)} \over {2(x + 1)^3 }} \cr} $ Alle stappen duidelijk? WvR dinsdag 26 januari 2021
WvR dinsdag 26 januari 2021
©2001-2024 WisFaq