\require{AMSmath} Parametervoorstelling parabool Goeiedag, Ik ben op zoek naar een goede parametervoorstelling van een parabool met als cartesiaanse vergelijking: (y-y0)2=2p(x-x0) met top: (x0,y0) ik had gedacht aan: x=t2/2p y=t Maar dit is niet handig voor het interval van t (-¥,¥) Er zal vast wel een parametervoorstelling bestaan met een reëel interval voor de parameter... Dank bij voorbaat voor uw antwoord. Koen Koen Student universiteit België - zaterdag 29 maart 2003 Antwoord waarom niet: y=t+y0 x=t2/2p + x0 groeten, martijn mg zaterdag 29 maart 2003 Re: Parametervoorstelling parabool ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goeiedag, Ik ben op zoek naar een goede parametervoorstelling van een parabool met als cartesiaanse vergelijking: (y-y0)2=2p(x-x0) met top: (x0,y0) ik had gedacht aan: x=t2/2p y=t Maar dit is niet handig voor het interval van t (-¥,¥) Er zal vast wel een parametervoorstelling bestaan met een reëel interval voor de parameter... Dank bij voorbaat voor uw antwoord. Koen Koen Student universiteit België - zaterdag 29 maart 2003
Koen Student universiteit België - zaterdag 29 maart 2003
waarom niet: y=t+y0 x=t2/2p + x0 groeten, martijn mg zaterdag 29 maart 2003
mg zaterdag 29 maart 2003
©2001-2024 WisFaq