Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Met bekende X en Y waarde

Beste, ik probeer mijn dochter te helpen met wiskunde (3H), voor mij is het 40 jaar geleden en kom er niet helemaal uit Ik heb de x en y waarden gekregen en moet bepalen wat de formule is om tot deze waarden te komen. tekenen leert dat de grafiek een hyperbool is (op basis van de bekende punten), maar hoe vind ik de correcte formule?
Diverse coordinaten (x,y)6,9; 8,4.5; 12,3; 24.1.5.
Ik zoek niet direct de formule, maar hoe pak ik dit op?

Robert
Ouder - dinsdag 12 januari 2021

Antwoord

Weet je zeker dat die 6,9 goed is? Is het niet 6,6? Of 4,9?
Voor de overige punten geldt namelijk x·y=36:

8·4.5=36
12·3=36
24·1.5=36

Dus dan zou ik denken dat de formule is x·y=36 of ook y=36/x

hk
dinsdag 12 januari 2021

©2001-2024 WisFaq