\require{AMSmath} Wortel schrijven als macht 1. Waarom schrijf je 3:√2(3) als 3(1:2) en 2. Waarom schrijf je 7:√5(7) als 7(4:5) Barry Iets anders - dinsdag 12 januari 2021 Antwoord Je notatie is niet helemaal duidelijk, maar als ik het goed lees bedoel je:$\eqalign{ & {3 \over {\sqrt 3 }} = {{3^1 } \over {3^{{1 \over 2}} }} = 3^{1 - {1 \over 2}} = 3^{{1 \over 2}} \cr & {7 \over {\root 5 \of 7 }} = {{7^1 } \over {7^{{1 \over 5}} }} = 7^{1 - {1 \over 5}} = 7^{{4 \over 5}} \cr}$Helpt dat?Je kunt ook de Rekenregels voor machten er nog 's op nalezen.NaschriftJe kunt de 1e ook schrijven als:$\eqalign{{3 \over {\root 2 \of 3 }} = {{3^1 } \over {3^{{1 \over 2}} }} = 3^{1 - {1 \over 2}} = 3^{{1 \over 2}}}$Meestal laten we die 2 weg. WvR dinsdag 12 januari 2021 Re: Wortel schrijven als macht ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1. Waarom schrijf je 3:√2(3) als 3(1:2) en 2. Waarom schrijf je 7:√5(7) als 7(4:5) Barry Iets anders - dinsdag 12 januari 2021
Barry Iets anders - dinsdag 12 januari 2021
Je notatie is niet helemaal duidelijk, maar als ik het goed lees bedoel je:$\eqalign{ & {3 \over {\sqrt 3 }} = {{3^1 } \over {3^{{1 \over 2}} }} = 3^{1 - {1 \over 2}} = 3^{{1 \over 2}} \cr & {7 \over {\root 5 \of 7 }} = {{7^1 } \over {7^{{1 \over 5}} }} = 7^{1 - {1 \over 5}} = 7^{{4 \over 5}} \cr}$Helpt dat?Je kunt ook de Rekenregels voor machten er nog 's op nalezen.NaschriftJe kunt de 1e ook schrijven als:$\eqalign{{3 \over {\root 2 \of 3 }} = {{3^1 } \over {3^{{1 \over 2}} }} = 3^{1 - {1 \over 2}} = 3^{{1 \over 2}}}$Meestal laten we die 2 weg. WvR dinsdag 12 januari 2021
WvR dinsdag 12 januari 2021
©2001-2024 WisFaq