\require{AMSmath} Rest berkenen bij een deling van getallen Getallen 169, 235 en 323 geven bij het delen door ... getal dezelfde rest. Door welk getal worden ze gedeeld? Lisann Student hbo - maandag 11 januari 2021 Antwoord De vraag suggereert dat er een zo'n getal is. Dat is niet zo. Er zijn er wel vier: 1, 2, 11 en 22.1 is een flauw antwoord: alle getallen hebben rest 0 bij deling door 1.2 is simpel in te zien: alle 3 de getallen zijn oneven en hebben dus rest 1 bij deling door 2.11:169=15·11+4235=21·11+4323=29·11+422:169=7·22+15235=10·22+15323=14·22+15. hk maandag 11 januari 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Getallen 169, 235 en 323 geven bij het delen door ... getal dezelfde rest. Door welk getal worden ze gedeeld? Lisann Student hbo - maandag 11 januari 2021
Lisann Student hbo - maandag 11 januari 2021
De vraag suggereert dat er een zo'n getal is. Dat is niet zo. Er zijn er wel vier: 1, 2, 11 en 22.1 is een flauw antwoord: alle getallen hebben rest 0 bij deling door 1.2 is simpel in te zien: alle 3 de getallen zijn oneven en hebben dus rest 1 bij deling door 2.11:169=15·11+4235=21·11+4323=29·11+422:169=7·22+15235=10·22+15323=14·22+15. hk maandag 11 januari 2021
hk maandag 11 januari 2021
©2001-2024 WisFaq