Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91279 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Wat is de restwaarde?

laatste vraag

wat is de uitkomst van totaal betaalde rente en slotwaarde bij 50000 lening-5%rente-48 termijnen
aflossing 732 per maand

AHJ
Iets anders - donderdag 7 januari 2021

Antwoord

Waarom je enkel de uitkomst zou willen weten, ik snap het niet.
Je vormt bovenstaande formule om naar een formule voor $X_t$
\[X_t=X_0\cdot a^t - \frac{b(a^t-1)}{1-a}\]Invullen voor jouw gegevens geeft:
\[X_t=50000\cdot 1,05^4 - \frac{-732 \cdot (1,05^4-1)}{1-\sqrt[12]{1,05}}\]De totaal betaalde rente bereken je dan opnieuw op de wijze van hierboven.

js2
donderdag 7 januari 2021

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Wat is de restwaarde? 

©2001-2024 WisFaq