Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91275 

Re: Re: Re: Re: Re: Wat is de restwaarde?

slottermijn volgens mij 22172
wat is aflosbedrag totaal betaalde rente
dank je wel

AHJ
Iets anders - donderdag 7 januari 2021

Antwoord

$$b=\frac{(1-a)\cdot(X_0 \cdot a^t−X_t)}{a^t-1}$$Met jouw gegevens wordt dat:
$$b=\frac{(1-\sqrt[12]{1,05})\cdot(50000 \cdot 1,05^{4}−22172)}{1,05^{4}-1}$$Kun je dit zelf proberen uit te rekenen?

De totale rente bereken je dan door het geleende (50 000) af te trekken van het betaalde (aflossingsbedrag * 48 + slottermijn).

js2
donderdag 7 januari 2021

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Wat is de restwaarde? 

©2001-2024 WisFaq