Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som- en verschilformules

Hallo,
Ik kreeg volgende vergelijking:

4(cos6x-sin6x)=cos2x(4-sin22x)

Ik ben als volgt begonnen, maar kom niet tot de uitkomst:

4(cos6x-sin6x= 4((cos2x)3-(sin2x)3
=4((cos2x-sin2x)(cos4x-2cos2xsin2x+sin4x)

Kunnen jullie mij verder helpen?

Alvst bedankt!

Cakes
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 2 januari 2021

Antwoord

Gebruik de dubbelehoekidentiteit voor de cosinus en ontbindt de tweede factor met de identiteit voor $A^2\mathbf{+}2AB+B^2$ (en kijk nog eens goed naar de formule voor het ontbinden van een tweeterm van de derde graad).

js2
zaterdag 2 januari 2021

©2001-2024 WisFaq