Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieve formules invoeren op de casio fx-cg50

Hi,
Ik heb in mijn boek meerdere formules die ik moet invoeren op de casio, alleen elke keer geeft mijn GR iets anders aan dan het antwoordenboekje, zelfs bij het voorbeeld krijg ik iets anders.

Als ik de formule An+1= An + 0,25n2 + n + 0,75 invoer in menu 8, met start = 1 en a1 = 2, zou ik volgens het antwoordenboek A16=522 moeten krijgen, alleen ik kom uit op A16=443,25

En zo zijn er nog veel meer formules waar ik steeds op iets anders uit kom, weten jullie hoe dat kan?
Alvast bedankt

Elle V
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 december 2020

Antwoord

Ik kom ook uit op $443,25$ dus zal het antwoordboek wel fout zijn...

Maar misschien ook wel niet. Zou je bij $A_{16}$ niet moeten kijken bij $17$? De kolom geeft immers de waarde aan van $n+1$, dus voor $A_{16}$ kijk je bij $n+1=17$ en dan klopt het wel, soort van...

Ik houd het op $A_{16}=524$. Wat denk jij?

WvR
woensdag 30 december 2020

©2001-2024 WisFaq