Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de raaklijn aan de grafiek

Gegeven de functie y = f(x) = etan(x). Bepaal de raaklijn van f in het punt (1/4 pi, e). Nu heb ik de functie gedifferentieerd met uitkomst y'= 2e Dus Rico = 2e. Een en ander gesubstitueerd in y = ax + b $\to$ e = 2e.$\frac{\pi}{4}$ + b

Ik denk dat je de y-as in stukken van e en de x-as in stukken van pi moet verdelen? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord. Johan.

Johan
Student hbo - maandag 28 december 2020

Antwoord

Wat dacht je hier van?

$
\begin{array}{l}
f\left( {\frac{1}{4}\pi } \right) = e \\
f'\left( {\frac{1}{4}\pi } \right) = 2e \\
y = 2e \cdot x + b \\
e = 2e \cdot \frac{1}{4}\pi + b \\
b = - \frac{1}{2}e\pi + e \\
y = 2e \cdot x - \frac{1}{2}e\pi + e \\
\end{array}
$



Ik zie geen problemen...

WvR
maandag 28 december 2020

©2001-2024 WisFaq