\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 13235 Re: Van vierkant naar achthoek Ik heb zelf ooit eens staan te wor(s)telen met een achthoek, en kwam toen (1993) met de volgende formule m=z/(√2+1) en a=z/(√2+2).De cirkelmethode werkt ook prima, maar eenmaal gestart met een vierkant plaatje moet je veel moeite doen om weer ergens je passer op te plaatsen.Ik ben startend docent, en heb 20 jaar ervaring in decorbouw, en 8 jaar als zelfstandig ondernemer.Grtn Kas Kasper Docent - zondag 13 december 2020 Antwoord Je kunt je formules nog omwerken naar een vorm zonder wortel in de noemer: \eqalign{ & m = \frac{z} {{\sqrt 2 + 1}} \cr & m = \frac{z} {{\sqrt 2 + 1}} \cdot \frac{{\sqrt 2 - 1}} {{\sqrt 2 - 1}} \cr & m = \frac{{z\left( {\sqrt 2 - 1} \right)}} {{2 - 1}} \cr & m = z\left( {\sqrt 2 - 1} \right) \cr} Dus onze formules zijn hetzelfde... WvR zondag 13 december 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb zelf ooit eens staan te wor(s)telen met een achthoek, en kwam toen (1993) met de volgende formule m=z/(√2+1) en a=z/(√2+2).De cirkelmethode werkt ook prima, maar eenmaal gestart met een vierkant plaatje moet je veel moeite doen om weer ergens je passer op te plaatsen.Ik ben startend docent, en heb 20 jaar ervaring in decorbouw, en 8 jaar als zelfstandig ondernemer.Grtn Kas Kasper Docent - zondag 13 december 2020
Kasper Docent - zondag 13 december 2020
Je kunt je formules nog omwerken naar een vorm zonder wortel in de noemer: \eqalign{ & m = \frac{z} {{\sqrt 2 + 1}} \cr & m = \frac{z} {{\sqrt 2 + 1}} \cdot \frac{{\sqrt 2 - 1}} {{\sqrt 2 - 1}} \cr & m = \frac{{z\left( {\sqrt 2 - 1} \right)}} {{2 - 1}} \cr & m = z\left( {\sqrt 2 - 1} \right) \cr} Dus onze formules zijn hetzelfde... WvR zondag 13 december 2020
WvR zondag 13 december 2020
©2001-2025 WisFaq