Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De logaritme van een derde macht

log(3/2.3Ö4,5)
geg. log 3 = 0,48
geg. log 2 = 0,30
reken uit zonder rekenmachine
ik kom tot log 3/2 = log 3 - log 2
en 3e machtswortel 4,5 = 9/2 = log 9 - log 2 = 2.log3 - log 2
ik blijf dan echter zitten met de 3e machtswortel

jaap
Student hbo - vrijdag 28 maart 2003

Antwoord

log(3Ö4,5)= log (4,5)1/3= 1/3·log 4,5
Dat is toch niet zo moeilijk.....

JaDeX

jadex
vrijdag 28 maart 2003

©2001-2024 WisFaq