\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen uitgewerkt Hallo,Bij vraag c. kom ik uit op -1/2√2 ipv -1/4√2.Waar maak ik de fout?Alvast bedankt,Johnlogaritmische vergelijkingen uitgewerkt John d Student universiteit - dinsdag 8 december 2020 Antwoord Ik kan zo natuurlijk niet zien wat er mis gaat, maar je zou zoiets kunnen doen:$\eqalign{\sqrt {\frac{1}{8}} = \sqrt {\frac{1}{{16}} \cdot 2} = \frac{1}{4}\sqrt 2 }$Maar normaal gesproken zou je dit doen misschien:$\eqalign{\sqrt {\frac{1}{8}} = \frac{{\sqrt 1 }}{{\sqrt 8 }} = \frac{1}{{2\sqrt 2 }} = \frac{1}{{2\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{1}{4}\sqrt 2 }$Of doe 's gek:Opgelost? WvR dinsdag 8 december 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Bij vraag c. kom ik uit op -1/2√2 ipv -1/4√2.Waar maak ik de fout?Alvast bedankt,Johnlogaritmische vergelijkingen uitgewerkt John d Student universiteit - dinsdag 8 december 2020
John d Student universiteit - dinsdag 8 december 2020
Ik kan zo natuurlijk niet zien wat er mis gaat, maar je zou zoiets kunnen doen:$\eqalign{\sqrt {\frac{1}{8}} = \sqrt {\frac{1}{{16}} \cdot 2} = \frac{1}{4}\sqrt 2 }$Maar normaal gesproken zou je dit doen misschien:$\eqalign{\sqrt {\frac{1}{8}} = \frac{{\sqrt 1 }}{{\sqrt 8 }} = \frac{1}{{2\sqrt 2 }} = \frac{1}{{2\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{1}{4}\sqrt 2 }$Of doe 's gek:Opgelost? WvR dinsdag 8 december 2020
WvR dinsdag 8 december 2020
©2001-2024 WisFaq