Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Perforatie uitrekenen

Kan iemand mij helpen met het uitrekenen van de perforatie van:

f(x)=(ln(x2)-1)/(ln(x2)+1)

Hoe moet je dit berekenen?
Alvast bedankt voor het helpen.

Wibo B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 december 2020

Antwoord

Je moet kijken waar de functie niet gedefinieerd is. Hier is dat in $x=0$ en waar $\ln x^2=-1$ (dus $x=\pm1/\sqrt e$).
Dan onderzoeken waar de limiet van de functie wel bestaat; in $x=\pm1/\sqrt e$ is de teller ongelijk aan $0$, dus daar bestaat de limiet niet.
Probeer nu
$$\lim_{x\to0}\frac{\ln x^2-1}{\ln x^2+1}
$$eens te bepalen.

kphart
zondag 6 december 2020

©2001-2024 WisFaq