Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91088 

Re: Natuurlijk getal n

ik kom niet op het juiste antwoord. ik heb de formula van som van rekenkunide rij toegepast. met
u1=3
kan ik n^2 gebruiken in de formula

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 5 december 2020

Antwoord

Je hebt $n^2-5$ termen, de eerste is $u_1=3$, de laatste is $u_{n^2-5}=n^2-3$ (en het verschil is altijd $1$).

Alternatief: gebruik de formule voor $1+2+\cdots+k$ met $k=n^2-3$ en trek daar $1+2$ van af.

kphart
zaterdag 5 december 2020

 Re: Re: Natuurlijk getal n 

©2001-2024 WisFaq