Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91020 

Re: Kapitaal

Hoe kan ik deze vraag oplossen met logaritme?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 5 december 2020

Antwoord

Bij 1. krijg je:

$
\eqalign{
& 20.000 \cdot 1,075^n \ge 25.000 \cr
& 1,075^n \ge \frac{{25.000}}
{{20.000}} \cr
& 1,075^n \ge 1,25 \cr
& \log \left( {1,075^n } \right) \ge \log \left( {1,25} \right) \cr
& n \cdot \log \left( {1,075} \right) \ge \log \left( {1,25} \right) \cr
& n \ge \frac{{\log \left( {1,25} \right)}}
{{\log \left( {1,075} \right)}} \cr
& n \ge 3,09547... \cr}
$

Bij 2. idemdito maar dan anders...

WvR
zaterdag 5 december 2020

©2001-2024 WisFaq