\require{AMSmath} Exponentiele functies Je plaatst een kapitaal van 5000 euro op een spaarrekening met een rente van 0,5% per maand.hoeveel bedraagt de rentevoet op jaarbasis?hoeveel staat er op de spaarrekening na 5 jaar?Hoe kan ik hier de $a$ bepalen voor de formule $N(t)=N(0)·a^t$? Riffat 3de graad ASO - donderdag 3 december 2020 Antwoord Je moet rekenen met procenten en groeifactoren nog maar 's bestuderen!De groeifactor per maand is $1,005$ dus de groeifactor per jaar is $1,005^{12}$. Dus $a = 1,005^{12} \approx {\text{1}}{\text{,06167781}}...$ als je N berekent in jaren.Lukt het dan? WvR donderdag 3 december 2020 Re: Exponentiele functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Je plaatst een kapitaal van 5000 euro op een spaarrekening met een rente van 0,5% per maand.hoeveel bedraagt de rentevoet op jaarbasis?hoeveel staat er op de spaarrekening na 5 jaar?Hoe kan ik hier de $a$ bepalen voor de formule $N(t)=N(0)·a^t$? Riffat 3de graad ASO - donderdag 3 december 2020
Riffat 3de graad ASO - donderdag 3 december 2020
Je moet rekenen met procenten en groeifactoren nog maar 's bestuderen!De groeifactor per maand is $1,005$ dus de groeifactor per jaar is $1,005^{12}$. Dus $a = 1,005^{12} \approx {\text{1}}{\text{,06167781}}...$ als je N berekent in jaren.Lukt het dan? WvR donderdag 3 december 2020
WvR donderdag 3 december 2020
©2001-2024 WisFaq