Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91047 

Re: Ingangsexamen piloot

Ik heb al geprobeerd aan de hand van een stelsel.

Anacreon = A
Eole = E
Horace = H

Dan kan je het stelsel vormen van;

1. A+E = 2 $\Rightarrow$ A = 2-E
2. H+A = 4 $\Rightarrow$ H = 4-a
3. H+E = 3 $\Rightarrow$ E = 3-H

Je moet H berekenen dus vernader je alles tot er een vergelijking is met enkel H als onbekende. Je veranderd de E van vergelijking 1 naar (3-H) en dan verander je de A bij vergelijking 2 naar (2-(3-H)), dan kom je de vergelijking uit van:

H = 4-(2-(3-H))
je kan de haakjes weg doen door alles binnen de haakjes te veranderen van teken dan kom je aan
H = 4-(2-3+H)
ja kan dit dan nogmaals doen:
H = 4-2+3-H
dan reken je uit tot:
2H = 5
H = 5/2 = 2,5 uur
= 2 uur 30 minuten

Maar ik weet niet of dit klopt daarom vraag ik het nogmaals.

tuur
3de graad ASO - woensdag 2 december 2020

Antwoord

Het is natuurlijk vreemd om als onbekenden de naam van de personen te gebruiken. Wat betekent bijvoorbeeld jouw eerste vergelijking? "Anacreon plus Eone is 2"? Wat betekent dit?

Je ziet overigens snel dat je oplossing niet juist kan zijn. Horace en Eole maken samen in 3u 1 colonne. Hoe kan Horace dan in een kortere tijd alleen een colonne maken?

Waarover gaat het hier precies? Over hun snelheid. Noem bijvoorbeeld $v$ het aantal colonnes die deze personen maken per uur.

$v_A$ is dan het aantal colonnes dat Anacreon maakt per uur. Hetzelfde geldt voor $v_H$ en $v_E$. De vergelijkingen zien er dan als volgt uit:

2$v_A$+2$v_E$=1
4$v_H$+4$v_A$=1
3$v_H$+3$v_E$=1

Kun je zo verder?

js2
woensdag 2 december 2020

 Re: Re: Ingangsexamen piloot 

©2001-2024 WisFaq