Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Overschakelen van een onbekende hoek naar een gekende hoek

Beste
Ik vroeg me af hoe je van bv sin(pi/16) naar een waarde gaat van de goniometrische cirkel die we kennen. Ik moet dit kunnen op het examen zonder GRM maar ik weet niet hoe dit moet.
Mvg

Jordi
Student universiteit België - woensdag 2 december 2020

Antwoord

Dat kan vanuit de hoek $\frac\pi4$, door hoekhalvering en met toepassing van de bekende formules
$$
\sin2x=2\,\sin x\,\cos x\text{ en }\cos2x=\cos^2x-\sin^2x
$$

kphart
woensdag 2 december 2020

©2001-2024 WisFaq