Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van lange zijde parallellogram

Is het mogelijk om de lange zijde van een parallellogram te berekenen als de volgende gegevens bekend zijn?
  • Lengte lange diagonaal
  • Lengte korte zijde parallellogram
  • De hoeken

Richar
Ouder - dinsdag 1 december 2020

Antwoord

Hallo Richard,

Ja, dat kan, zie onderstaand voorbeeld:

q91041img1.gif

EC = 30·sin(60°) = 15√3
AE2 = 602-(15√3)2
AE2 = 3600-675 = 2925
AE = √2925 = 15√13

BE = 30·cos(60°) = 15
AB = AE-BE = 15√13 - 15

GHvD
dinsdag 1 december 2020

 Re: Berekenen van lange zijde parallellogram 

©2001-2024 WisFaq