Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91028 

Re: Bewijs verzameling is een lichaam

U bedoelt dat dit de volgende 3 vergelijkingen oplevert:

ap+2bq+2br+2cq=1
ar+cp=0
zodat ik 3√2 kwijt ben
aq+bp+2cr=0
zodat ik 3√4 kwijt ben

Jurjen
Student hbo - zondag 29 november 2020

Antwoord

Bijna, ik krijg $ap+2cq+2br=1$, $bp+aq+2cr=0$ (bij $\sqrt[3]2$), en $cp+bq+ar=0$ b(bij $\sqrt[3]4$). Die $bq$ hoort bij $\sqrt[3]4$.

kphart
zondag 29 november 2020

©2001-2024 WisFaq