Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwerken deling met e-macht

5=A(1+0,2e^(-j5,2p))
stap 1: A = 5/(1+0,2e^(-j5,2p))
stap 2: A = 5,91e^(-j0,14)

Kan iemand mij helpen hoe ik van stap 1 naar stap 2 kom. Ik kom er helaas zelf niet uit :(
Alvast bedankt voor de hulp!

Wouter
Student hbo - vrijdag 28 maart 2003

Antwoord

dag Wouter,

Je kunt de complexe e-macht uitschrijven met behulp van de formule:
ex·j = cos(x) + sin(x)·j
Dan kun je de hele noemer (inclusief die 1) dus schrijven als a + b·j, wat je vervolgens weer kunt schrijven als r·ey·j

Lukt dat verder? Succes

Anneke
vrijdag 28 maart 2003

 Re: omwerken deling met e-macht 

©2001-2025 WisFaq