Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Benadering

Bereken de benadering (op 0,001) nauwkeurig. Ik weet niet hoe moet ik van sin 31° bepalen? Kunt u aub mij helpen met deze?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 28 november 2020

Antwoord

Het hangt een beetje van je voorkennis af. Je zou dit kunnen doen:
$$\sin31^\circ = \sin30^\circ\cdot\cos1^\circ + \cos30^\circ\cdot\sin1^\circ
= \frac12\cdot\cos1^\circ + \frac12\sqrt3\cdot\sin1^\circ
$$En $\sin1^\circ$ en $\cos1^\circ$ kun je met Taylorpolynomen benaderen, zie onderstaande link voor formules. Voor $1^\circ$ moet je $x=\frac\pi{180}$ nemen om er radialen van te maken.

Zie Pythagoras: sinus en cosinus

kphart
zondag 29 november 2020

©2001-2024 WisFaq