\require{AMSmath} De manteloppervlakte van een omwentelingslichaam Als ik de manteloppervlakte wil zoeken bij wentelen van $f(x)$ rond de $x$-as dan is de omtrek op een bepaalde plaats $x$ toch $2\pi·f(x)$.Waarom is de zijdelingse oppervlakte of manteloppervlakte dan ook niet de bepaalde integraal van $2\pi·f(x)$? Raymae Ouder - dinsdag 24 november 2020 Antwoord Beste,De manteloppervlakte van een (kromme) functie, die wentelt om de x-as, moet je zien als de som van de oppervlaktes van smalle afgeknotte kegeltjes.De manteloppervlakte van een afgeknotte kegel is gelijk aan $\pi$.(r1 + r2).a LL dinsdag 24 november 2020 Re: De manteloppervlakte van een omwentelingslichaam ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik de manteloppervlakte wil zoeken bij wentelen van $f(x)$ rond de $x$-as dan is de omtrek op een bepaalde plaats $x$ toch $2\pi·f(x)$.Waarom is de zijdelingse oppervlakte of manteloppervlakte dan ook niet de bepaalde integraal van $2\pi·f(x)$? Raymae Ouder - dinsdag 24 november 2020
Raymae Ouder - dinsdag 24 november 2020
Beste,De manteloppervlakte van een (kromme) functie, die wentelt om de x-as, moet je zien als de som van de oppervlaktes van smalle afgeknotte kegeltjes.De manteloppervlakte van een afgeknotte kegel is gelijk aan $\pi$.(r1 + r2).a LL dinsdag 24 november 2020
LL dinsdag 24 november 2020
©2001-2024 WisFaq