Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nulwaarden

Ik heb geleerd hoe je nulwaarden moet berekenen, maar nu moeten we het leren voor maandag voor een proefwerk en nu weet ik het plots niet meer.

Imp
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 16 juli 2001

Antwoord

  • y=x(x-3)

    x(x-3)=0
    x=0 of x-3=0
    x=0 of x=3

  • y=x(3x+7)

    x(3x+7)=0
    x=0 of 3x+7=0
    x=0 of 3x=-7
    x=0 of x=-7/3=-2 1/3

  • y=x²+2x

    x²+2x=0
    x(x+2)=0
    x=0 of x+2=0
    x=0 of x=-2

  • y=-3/4x²+2x

    -3/4x²+2x=0
    x(-3/4x+2)=0
    x=0 of -3/4x+2=0
    x=0 of -3/4x=-2
    x=0 of 3/4x=2
    x=0 of 3x=8 (links en rechts keer 4)
    x=0 of x=8/3=2 1/3

  • y=1/3x²-7x

    1/3x²-7x=0
    x²-21x=0 (alles keer 3)
    x(x-21)=0
    x=0 of x-21=0
    x=0 of x=21

  • y=-1/3x²+3

    -1/3x²+3=0
    1/3x²-3=0
    x²-9=0
    x²=9
    x=3 of x=-3

Meer oefenen kan met WisWijzer - oefenprogramma

WvR
woensdag 18 juli 2001

©2001-2024 WisFaq