Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90997 

Re: Inwendig raken

Ik kom uit op p = -4, maar ik snap niet echt waarom.

Hans B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 november 2020

Antwoord

Ik heb ook een plaatje gemaakt:
q90999img1.gif
De cirkel bij $p=-4$ is helemaal links en die raakt de cirkel $c_1$ juist uitwendig. Je moet de twee oranje cirkels hebben, bij $p=0$ en $p=4$. De kleine cirkel heeft straal $1$, je moet dus zorgen dat zijn middelpunt op afstand $1$ van de grote cirkel blijft.

kphart
zondag 22 november 2020

©2001-2025 WisFaq