Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90980 

Re: Gemeenschappelijke raaklijn

Ik snap het nog steeds niet. Hoe doe je dat dan?

Hans B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 november 2020

Antwoord

Snijpunten bepalen?
Bijvoorbeeld $c_1$ en $l$: je zoekt punten die aan $-x+2y=5$ en $x^2+y^2=5$ voldoen; op $l$ geldt $x=2y-5$, vul dat in in de vergelijking van $c_1$: $(2y-5)^2+y^2=5$, omwerken en oplossen: je krijgt één $y$ en dus één $x$. Doe dit nog drie keer ($c_1$ en $m$, $c_2$ en $l$, en $c_2$ en $m$); telkens krijg je één snijpunt.

kphart
zaterdag 21 november 2020

 Re: Re: Gemeenschappelijke raaklijn 

©2001-2024 WisFaq