Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90969 

Re: Sinus en cosinusregel toepassen

Hallo Willem,

Ik was op goede weg en een verhouding 1/3 diende zich aan. Verkeerd gewerkt van mij. BC zonder x had ik ook gevonden.
BC=sqrt(10-6cos(40)
BC =2,4786
Nu 2,4786/sin(40)=3/sin(C)
sin(C)= 3sin(40)/2,4786
sin(C)=0.7780
Hoek C= sin-1(0,7780)= 51°,0778°=51°04'40'
Als we nu hoek B nog uittellen komen we aan nauwelijks 16,0225 graden uit

Het antwoord zou zijn hoek C : 123°56'51'

Dit laatst antwoord is wat vreemd maar dat het een stompe hoen moet zijn ligt toch voor de hand. Of niet?
Loopt er nog wat fout of blijft mijn calculator in gebreken?
Nog een goede nacht

Rik Le
Iets anders - woensdag 18 november 2020

Antwoord

Berekening klopt wel, maar

BC$\approx$2,32459...
sin($\angle$C)$\approx$0,8295...

Ik zie zo niet wat er mis gaat.

Voorwat betreft de stompe hoek: dat volgt uit de tekening die je bij dit soort opgaven zou moeten maken...

q90970img1.gif

WvR
woensdag 18 november 2020

©2001-2025 WisFaq