Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90939 

Re: Hoogte van een ladder tegen een muur

Ik probeerde deze oefening te maken maar ik kom volgen mij iets verkeerd uit. Mijn tussenstappen gingen als volgt:

a2+b2=c2
1,32+b2=72
1,69+b2=49
b2=49-1,69
b2=47,31
b=√47,31
b=6,87

Aangezien de ladder 7 meter is en mijn antwoord niet ver van 7 meter ligt denk ik dat er iets niet klopt. Weet u soms wat ik fout deed?

Alvast bedankt

Robbe
2de graad ASO - vrijdag 13 november 2020

Antwoord

't Is goed als je bij antwoorden kijkt of het wel echt kan wat je gevonden hebt. In dit geval is er geen ontkomen aan. De ladder komt ongeveer op 6.9 meter hoogte. Dat is iets meer dan 10 cm lager dan de lengte van de ladder zelf.

Maar 't klopt helemaal. Je berekening is prima. Maak maar 's een tekening:

q90940img1.gif

't Is niet anders...

WvR
vrijdag 13 november 2020

©2001-2024 WisFaq