\require{AMSmath} Nulpunt bepalen Ik had een functie $f(x)=xe^{x^2}$ en mijn vraag is:'bepaal waar de functie f convex of concaaf is. Bepaal ook de buigpunt(en)'Ik heb mijn eerste en tweede afgeleide al namelijk $f'(x)=e^{x^2}(2x^2 + 1)$ en $f''(x)=2xe^{x^2}(2x^2+3)$.Hoe kan ik hiervan de nulpunten bepalen voor mijn eerste en tweede afgeleide? Ik weet dus niet hoe ik dit moet doen met de e macht. Melike Student universiteit België - woensdag 11 november 2020 Antwoord Zo'n macht als die macht van $e$ kan geen nul zijn. Bij het oplossen met ontbinden in factoren kan je die buiten beschouwing laten: I. $ \eqalign{ & e^{x^2 } (2x^2 + 1) = 0 \cr & 2x^2 + 1 = 0 \cr & 2x^2 = - 1 \cr & x^2 = - \frac{1} {2} \cr} $ Geen oplossing II. $ \eqalign{ & 2xe^{x^2 } (2x^2 + 3) = 0 \cr & x = 0 \vee 2x^2 + 3 = 0 \cr & x = 0 \vee x^2 = - \frac{3} {2}\,\,(v.n.) \cr & x = 0 \cr} $ Kennelijk is er mogelijk een buigpunt bij $x=0$. Kom je er dan uit? WvR woensdag 11 november 2020 Re: Nulpunt bepalen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik had een functie $f(x)=xe^{x^2}$ en mijn vraag is:'bepaal waar de functie f convex of concaaf is. Bepaal ook de buigpunt(en)'Ik heb mijn eerste en tweede afgeleide al namelijk $f'(x)=e^{x^2}(2x^2 + 1)$ en $f''(x)=2xe^{x^2}(2x^2+3)$.Hoe kan ik hiervan de nulpunten bepalen voor mijn eerste en tweede afgeleide? Ik weet dus niet hoe ik dit moet doen met de e macht. Melike Student universiteit België - woensdag 11 november 2020
Melike Student universiteit België - woensdag 11 november 2020
Zo'n macht als die macht van $e$ kan geen nul zijn. Bij het oplossen met ontbinden in factoren kan je die buiten beschouwing laten: I. $ \eqalign{ & e^{x^2 } (2x^2 + 1) = 0 \cr & 2x^2 + 1 = 0 \cr & 2x^2 = - 1 \cr & x^2 = - \frac{1} {2} \cr} $ Geen oplossing II. $ \eqalign{ & 2xe^{x^2 } (2x^2 + 3) = 0 \cr & x = 0 \vee 2x^2 + 3 = 0 \cr & x = 0 \vee x^2 = - \frac{3} {2}\,\,(v.n.) \cr & x = 0 \cr} $ Kennelijk is er mogelijk een buigpunt bij $x=0$. Kom je er dan uit? WvR woensdag 11 november 2020
WvR woensdag 11 november 2020
©2001-2025 WisFaq