\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90912 Re: Limiet uitrekenen De opgaven is. BerekenDe limiet voor x naar plus oneindig van(|3-x2|+5x2+3)/(2x2-5x) Wibo B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 november 2020 Antwoord $\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\left| {3 - x^2 } \right| + 5x^2 + 3}}{{2x^2 - 5x}}}$Voor $x $>$ \sqrt 3$ is $3 - x^2 $<$ 0$, zodat de limiet te schrijven is als:$\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{ - 3 + x^2 + 5x^2 + 3}}{{2x^2 - 5x}}}$Zou het dan lukken? WvR dinsdag 10 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De opgaven is. BerekenDe limiet voor x naar plus oneindig van(|3-x2|+5x2+3)/(2x2-5x) Wibo B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 november 2020
Wibo B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 november 2020
$\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\left| {3 - x^2 } \right| + 5x^2 + 3}}{{2x^2 - 5x}}}$Voor $x $>$ \sqrt 3$ is $3 - x^2 $<$ 0$, zodat de limiet te schrijven is als:$\eqalign{\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{ - 3 + x^2 + 5x^2 + 3}}{{2x^2 - 5x}}}$Zou het dan lukken? WvR dinsdag 10 november 2020
WvR dinsdag 10 november 2020
©2001-2024 WisFaq