Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90908 

Re: Als L12 en L:1 en L hoe kan L2 12 ?

Excuus.

L = 1/2 + L : 1 + L is de uitdrukking. De tekst vervolgt: deze vergelijking is gelijkwaardig met L2 = 1/2. Er is wel nog een gelijkwaardigheid met een andere uitdrukking met limieten maar die kan ik niet schrijven. Het gaat over de constructie van reële getallen vanuit de verzameling van de rationale.

Everae
Iets anders - dinsdag 10 november 2020

Antwoord

Volgens mij ben je wel een paar haakjes vergeten, maar ik neem aan dat je dit bedoelt:

$
\eqalign{
& L = \frac{{\frac{1}
{2} + L}}
{{1 + L}} \cr
& L(1 + L) = \frac{1}
{2} + L \cr
& L + L^2 = \frac{1}
{2} + L \cr
& L^2 = \frac{1}
{2} \cr}
$

Dingen die je niet kan schrijven kan je als plaatje opsturen naar

WvR
dinsdag 10 november 2020

©2001-2024 WisFaq