Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

Goededag
Bij deze vraag kom ik er gewoon echt niet uit.

X Î [0,2p] als 2cos2x = Ö2

Ik weet dat het antwoord 1/8p is, maar ik kom er gewoon niet aan. Ik zou het waarderen als jullie mij zouden kunnen helpen.

Met voorbaat dank

Vinay
Student hbo - vrijdag 28 maart 2003

Antwoord

Deel eerst beide leden door 2. Je krijgt cos2x = 1/2Ö2.
Maak daarna van het getal 1/2Ö2 'iets goniometrisch'.
Dat levert bijv. op cos2x = cos1/4p.
Verder loopt hetdan als volgt: 2x = 1/4p + k.2p of 2x = -1/4p + k.2p en verder red je je dan wel, neem ik aan.

MBL
vrijdag 28 maart 2003

©2001-2024 WisFaq