\require{AMSmath} Hoe reken je een gewoon getal om in een binair getal? Hoe reken je een gewoon getal om in een binair getal? piet Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 maart 2003 Antwoord Je moet het getal uitdrukken in machten van 2, zoals: x = k5·25 + k4·24 + k3·23 + k2·22 + k1·21 + k0·20 ® de binaire uitdrukking wordt dan: k5k4k3k2k1k0 (de k-tjes kunnen alleen 0 of 1 zijn) bijvoorbeeld: 0 = 0·20 ® 0 1 = 1·20 ® 1 4 = 1·22 + 0·21 + 0·20 ® 100 21 = 1·24 + 0·23 + 1·22 + 0·21 + 1·20 ® 10101 365 = 1·28 + 0·27 + 1·26 + 1·25 + 0·24 + 1·23 + 1·22 + 0·21 + 1·20 ® 101101101 Zie ook vraag 2766 MvH vrijdag 28 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe reken je een gewoon getal om in een binair getal? piet Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 maart 2003
piet Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 28 maart 2003
Je moet het getal uitdrukken in machten van 2, zoals: x = k5·25 + k4·24 + k3·23 + k2·22 + k1·21 + k0·20 ® de binaire uitdrukking wordt dan: k5k4k3k2k1k0 (de k-tjes kunnen alleen 0 of 1 zijn) bijvoorbeeld: 0 = 0·20 ® 0 1 = 1·20 ® 1 4 = 1·22 + 0·21 + 0·20 ® 100 21 = 1·24 + 0·23 + 1·22 + 0·21 + 1·20 ® 10101 365 = 1·28 + 0·27 + 1·26 + 1·25 + 0·24 + 1·23 + 1·22 + 0·21 + 1·20 ® 101101101 Zie ook vraag 2766 MvH vrijdag 28 maart 2003
MvH vrijdag 28 maart 2003
©2001-2024 WisFaq