\require{AMSmath} Hoe kun je halfsubstitutie gebruiken bij ex? Hoe kun je een raaklijn van punt A(u,v) op y=ex+2/ex-2 berekenen m.b.v. halfsubstitutie?Ik heb al 0.5y+0.5v=e√x·e√u+2/e√x·e√u-2 geprobeerd, maar e√x·e√u is blijkt niet te werken. Hoe kun je ex wel eerlijk delen? Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 november 2020 Antwoord Ik denk dat dit niet zonder meer werkt: dat dit voor kwadratische uitdrukkingen werk wil niet zeggen dat het voor andere functies ook zomaar gaat.Bijvoorbeeld $y=x^3$: in $(2,8)$ is de raaklijn $y-8=12(x-2)$; die drie $x$-en zijn niet te `halveren'.Of bij $y=e^x$: in $(1,e)$ is de raaklijn $y-e=e(x-1)$; daar zie ik helemaal geen halvering gebeuren. kphart zaterdag 7 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kun je een raaklijn van punt A(u,v) op y=ex+2/ex-2 berekenen m.b.v. halfsubstitutie?Ik heb al 0.5y+0.5v=e√x·e√u+2/e√x·e√u-2 geprobeerd, maar e√x·e√u is blijkt niet te werken. Hoe kun je ex wel eerlijk delen? Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 november 2020
Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 november 2020
Ik denk dat dit niet zonder meer werkt: dat dit voor kwadratische uitdrukkingen werk wil niet zeggen dat het voor andere functies ook zomaar gaat.Bijvoorbeeld $y=x^3$: in $(2,8)$ is de raaklijn $y-8=12(x-2)$; die drie $x$-en zijn niet te `halveren'.Of bij $y=e^x$: in $(1,e)$ is de raaklijn $y-e=e(x-1)$; daar zie ik helemaal geen halvering gebeuren. kphart zaterdag 7 november 2020
kphart zaterdag 7 november 2020
©2001-2024 WisFaq