\require{AMSmath} Afgeleide f(x)=Bgsin(3x/2)+√(4-9x2)/(3x)Kunt u aub mij helpen met deze vraag? Riffat 3de graad ASO - vrijdag 6 november 2020 Antwoord Ik heb een paar aanwijzingen voor je:$\eqalign{ & f(x) = \arcsin (x) \to f'(x) = \frac{1}{{\sqrt {1 - x^2 } }} \cr & g(x) = \arcsin \left( {\frac{{3x}}{2}} \right) \to g'(x) = ... \cr & h(x) = \frac{{\sqrt {4 - 9x^2 } }}{{3x}} \to h'(x) = \frac{{\left[ {\sqrt {4 - 9x^2 } } \right]' \cdot 3x - \sqrt {4 - 9x^2 } \cdot \left[ {3x} \right]'}}{{\left( {3x} \right)^2 }} \cr}$Wij noemen de bgsin() altijd arcsin(). Het gaat hier om de afgeleide van de arcsin(), de kettingregel en de quotiëntregel. Wat is dan precies het probleem?5. Rekenregels voor het differentiërenOf lukt het zo wel? WvR vrijdag 6 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=Bgsin(3x/2)+√(4-9x2)/(3x)Kunt u aub mij helpen met deze vraag? Riffat 3de graad ASO - vrijdag 6 november 2020
Riffat 3de graad ASO - vrijdag 6 november 2020
Ik heb een paar aanwijzingen voor je:$\eqalign{ & f(x) = \arcsin (x) \to f'(x) = \frac{1}{{\sqrt {1 - x^2 } }} \cr & g(x) = \arcsin \left( {\frac{{3x}}{2}} \right) \to g'(x) = ... \cr & h(x) = \frac{{\sqrt {4 - 9x^2 } }}{{3x}} \to h'(x) = \frac{{\left[ {\sqrt {4 - 9x^2 } } \right]' \cdot 3x - \sqrt {4 - 9x^2 } \cdot \left[ {3x} \right]'}}{{\left( {3x} \right)^2 }} \cr}$Wij noemen de bgsin() altijd arcsin(). Het gaat hier om de afgeleide van de arcsin(), de kettingregel en de quotiëntregel. Wat is dan precies het probleem?5. Rekenregels voor het differentiërenOf lukt het zo wel? WvR vrijdag 6 november 2020
WvR vrijdag 6 november 2020
©2001-2024 WisFaq