\require{AMSmath} Rekenregels determinant De vraag is om te bewijzen dat: Det(A-1BAB-1) = 1 In de uitwerkingen staat het volgende: Det(A-1BAB-1) = = Det(A-1)·Det(B)·Det(A)·Det(B-1) = =1/Det(A) · Det(B) · Det(A) · 1/Det(B) = 1 Ik was benieuwd of de volgende uitwerking ook correct is, mocht dit niet het geval zijn dan ben ik benieuwd waarom deze uitwerking niet voldoet: Det(A-1BAB-1) = = Det(A-1)·Det(B)·Det(A)·Det(B-1) = = Det(A-1)· Det(A)· Det(B-1) · Det(B) = = Det(AA-1) · Det (BB-1) = = Det(I) · Det(I) = 1 · 1 = 1 Hierbij staat det voor de determinant en I voor de identiteit. Abdel Student universiteit - dinsdag 3 november 2020 Antwoord Ik vind het goed. Niets mis mee. Tip voor in je schrift: schrijf in het begin zo veel mogelijk op welke rekenregels je gebruikt hebt. kphart dinsdag 3 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is om te bewijzen dat: Det(A-1BAB-1) = 1 In de uitwerkingen staat het volgende: Det(A-1BAB-1) = = Det(A-1)·Det(B)·Det(A)·Det(B-1) = =1/Det(A) · Det(B) · Det(A) · 1/Det(B) = 1 Ik was benieuwd of de volgende uitwerking ook correct is, mocht dit niet het geval zijn dan ben ik benieuwd waarom deze uitwerking niet voldoet: Det(A-1BAB-1) = = Det(A-1)·Det(B)·Det(A)·Det(B-1) = = Det(A-1)· Det(A)· Det(B-1) · Det(B) = = Det(AA-1) · Det (BB-1) = = Det(I) · Det(I) = 1 · 1 = 1 Hierbij staat det voor de determinant en I voor de identiteit. Abdel Student universiteit - dinsdag 3 november 2020
Abdel Student universiteit - dinsdag 3 november 2020
Ik vind het goed. Niets mis mee. Tip voor in je schrift: schrijf in het begin zo veel mogelijk op welke rekenregels je gebruikt hebt. kphart dinsdag 3 november 2020
kphart dinsdag 3 november 2020
©2001-2024 WisFaq