Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden

In mijn wiskundeboek staat zonder enige uitleg dat:
(x2+ 2x+3)/(x2+3x+4)=1-((x+1)/(x2+3x+4)) Ik begrijp niet hoe men hier aan komt.
Bij kwadraatafsplitsen krijg bij de teller (x+1)2+2.
Hier kan ik dan nog van maken (x+1)(x+1)+2 maar hoe kom ik nu bij 1-((x+1)/(x2+3x+4))

Henk L
Iets anders - zondag 25 oktober 2020

Antwoord

Hallo Henk,

x2+2x+3 = x2+3x+4 - (x+1)

Als je deze teller deelt door (x2+3x+4), dan krijg je dus:

(x2+3x+4)/(x2+3x+4) - (x+1)/(x2+3x+4) =

1 - (x+1)/(x2+3x+4)

GHvD
zondag 25 oktober 2020

©2001-2024 WisFaq