\require{AMSmath} Het gaat over een logaritmische functie ombouwen tot een ander vorm hoe kan je de formule y= 3log(4x)+1 ombouwen tot de vorm x=3^ay+b waarbij je de waarden van a en b uit rekent mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 oktober 2020 Antwoord Ik denk dat je moet ombouwen tot de vorm x=3(ay+b) (let op de haakjes). Dat gaat zo:Eerst de logaritme isoleren:3log(4x)=y-1Dan de definitie van een logaritme toepassen:3log(4x)=y-1 is hetzelfde als4x=3(y-1)x=0,25·3(y-1)Met de Rekenregels voor logaritmen kan je 0,25 als macht van 3 schrijven:x=33log(0,25)·3(y-1)Gebruik nu de Rekenregels voor machten om het rechterlid als één macht van 3 te schrijven. GHvD zaterdag 24 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kan je de formule y= 3log(4x)+1 ombouwen tot de vorm x=3^ay+b waarbij je de waarden van a en b uit rekent mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 oktober 2020
mo Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 oktober 2020
Ik denk dat je moet ombouwen tot de vorm x=3(ay+b) (let op de haakjes). Dat gaat zo:Eerst de logaritme isoleren:3log(4x)=y-1Dan de definitie van een logaritme toepassen:3log(4x)=y-1 is hetzelfde als4x=3(y-1)x=0,25·3(y-1)Met de Rekenregels voor logaritmen kan je 0,25 als macht van 3 schrijven:x=33log(0,25)·3(y-1)Gebruik nu de Rekenregels voor machten om het rechterlid als één macht van 3 te schrijven. GHvD zaterdag 24 oktober 2020
GHvD zaterdag 24 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq