\require{AMSmath} Partiele afgeleiden van hogere orde Klopt de volgende opgave? z=x(y^2)*e^((x^2)y) dan moet er het volgende worden bepaald: @^2z/@y^2 @z/@y = 2y(x^3)e^((x^2)y) hiervan is dan weer @^2z/@y^2 bepaald Hieruit heb ik dan: @^2z/@Y^2= 2x^4e^((x^2)y) BS Student hbo - donderdag 27 maart 2003 Antwoord z=xy2.ex^2.y ¶z/¶y = 2xy.ex^2.y + xy2.x2ex^2.y (productregel!) = (2xy+x3y2).ex^2.y ¶2z/¶y2= ¶/¶y{¶z/¶y}= (2x+2x3y).ex^2.y+ (2xy+x3y2).x2.ex^2.y = (2x+2x3y+2x3y+x5y2)ex^2.y = (2x+4x3y+x5y2)ex^2.y (als ik geen rekenfouten gemaakt heb. ;-) ) groeten, martijn mg donderdag 27 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Klopt de volgende opgave? z=x(y^2)*e^((x^2)y) dan moet er het volgende worden bepaald: @^2z/@y^2 @z/@y = 2y(x^3)e^((x^2)y) hiervan is dan weer @^2z/@y^2 bepaald Hieruit heb ik dan: @^2z/@Y^2= 2x^4e^((x^2)y) BS Student hbo - donderdag 27 maart 2003
BS Student hbo - donderdag 27 maart 2003
z=xy2.ex^2.y ¶z/¶y = 2xy.ex^2.y + xy2.x2ex^2.y (productregel!) = (2xy+x3y2).ex^2.y ¶2z/¶y2= ¶/¶y{¶z/¶y}= (2x+2x3y).ex^2.y+ (2xy+x3y2).x2.ex^2.y = (2x+2x3y+2x3y+x5y2)ex^2.y = (2x+4x3y+x5y2)ex^2.y (als ik geen rekenfouten gemaakt heb. ;-) ) groeten, martijn mg donderdag 27 maart 2003
mg donderdag 27 maart 2003
©2001-2024 WisFaq