\require{AMSmath} Primitiveren van een formule Kunt u mij misschien helpen met de primitieve te bepalen van x2+ 3/(2x). Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 oktober 2020 Antwoord Hallo Julie, Ik heb haakjes geplaatst in jouw opgave, ik vermoed dat je dit bedoelt. Zo niet, laat dat dan even weten. Om de primitieven te vinden van dit soort functies raadpleeg je de lijst van integralen: f(x)=a·xn geeft F(x)=a/(n+1)·xn+1+C g(x)=a·1/x geeft G(x)=a·ln|x|+C Schrijf jouw formule als h(x)=x2+3/2·1/x Bovenstaande regels netjes invullen levert: H(x)=1/3·x3+3/2·ln|x| + C of, iets anders geschreven: H(x)=x3/3+(3ln|x|)/2 GHvD maandag 19 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u mij misschien helpen met de primitieve te bepalen van x2+ 3/(2x). Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 oktober 2020
Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 oktober 2020
Hallo Julie, Ik heb haakjes geplaatst in jouw opgave, ik vermoed dat je dit bedoelt. Zo niet, laat dat dan even weten. Om de primitieven te vinden van dit soort functies raadpleeg je de lijst van integralen: f(x)=a·xn geeft F(x)=a/(n+1)·xn+1+C g(x)=a·1/x geeft G(x)=a·ln|x|+C Schrijf jouw formule als h(x)=x2+3/2·1/x Bovenstaande regels netjes invullen levert: H(x)=1/3·x3+3/2·ln|x| + C of, iets anders geschreven: H(x)=x3/3+(3ln|x|)/2 GHvD maandag 19 oktober 2020
GHvD maandag 19 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq