\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90715 Re: Re: Differentiëren met verschillende regels O nee, ik had $x^{\frac{1}{2}}$ met 2$x^{\frac{1}{2}}$ vermenigvuldigt waardoor je een 3$x^{\frac{1}{2}}$ krijgt, dacht ik toch. Is dat fout dan? Melike Student universiteit België - zondag 18 oktober 2020 Antwoord Dat is niet goed.$x^{\frac{1}{2}} \cdot 2x^{\frac{1}{2}} = 2x^1 = 2x$Denk maar aan:$\sqrt x \cdot 2\sqrt x = 2x$Of zelfs aan:$x^2 \cdot 2x^2 = 2x^4$Als je machten met gelijk grondtal vermenigvuldigt dan kan je de exponenten optellen. Of had ik dat al gezegd?Naschrift$x^{\frac{1}{2}} \cdot 2x^{\frac{1}{2}} = x^{\frac{1}{2}} \cdot 2 \cdot x^{\frac{1}{2}} = 2 \cdot x^{\frac{1}{2}} \cdot x^{\frac{1}{2}} = 2 \cdot x^1 = 2x$Of ook:$\sqrt x \cdot 2\sqrt x = \sqrt x \cdot 2 \cdot \sqrt x = 2 \cdot \sqrt x \cdot \sqrt x = 2 \cdot x = 2x$ WvR zondag 18 oktober 2020 Re: Re: Re: Differentiëren met verschillende regels ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
O nee, ik had $x^{\frac{1}{2}}$ met 2$x^{\frac{1}{2}}$ vermenigvuldigt waardoor je een 3$x^{\frac{1}{2}}$ krijgt, dacht ik toch. Is dat fout dan? Melike Student universiteit België - zondag 18 oktober 2020
Melike Student universiteit België - zondag 18 oktober 2020
Dat is niet goed.$x^{\frac{1}{2}} \cdot 2x^{\frac{1}{2}} = 2x^1 = 2x$Denk maar aan:$\sqrt x \cdot 2\sqrt x = 2x$Of zelfs aan:$x^2 \cdot 2x^2 = 2x^4$Als je machten met gelijk grondtal vermenigvuldigt dan kan je de exponenten optellen. Of had ik dat al gezegd?Naschrift$x^{\frac{1}{2}} \cdot 2x^{\frac{1}{2}} = x^{\frac{1}{2}} \cdot 2 \cdot x^{\frac{1}{2}} = 2 \cdot x^{\frac{1}{2}} \cdot x^{\frac{1}{2}} = 2 \cdot x^1 = 2x$Of ook:$\sqrt x \cdot 2\sqrt x = \sqrt x \cdot 2 \cdot \sqrt x = 2 \cdot \sqrt x \cdot \sqrt x = 2 \cdot x = 2x$ WvR zondag 18 oktober 2020
WvR zondag 18 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq