Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90676 

Re: Drie mannen en drie vrouwen

Volgens uw berekening zijn er 140 mogelijkheden, maar er zou, volgens de uitkomst van het handboek, 240 moeten uitkomen. Ook snap ik niet van waar de combinatie van 2 uit 6 komt bij de mannen.

Toch al bedankt.

Phybe
3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020

Antwoord

q90676img1.gif

Ik kom uit op 260. Alleen de laatste mogelijkheid is fout. Maar waar zit dan de fout in de redenering bij de rest?

Als je Louis niet mag kiezen moet je 3 mannen kiezen uit 6. Als je Louis wel moet kiezen dan moet je 2 andere mannen kiezen uit 6.

Idem voor de vrouwen maar dan met Louise...

Controle

\eqalign{ & \left( {\matrix{ 7 \cr 3 \cr } } \right) \cdot \left( {\matrix{ 5 \cr 3 \cr } } \right) = 350 \cr & 80 + 120 + 60 + 90 = 350 \cr}

WvR
woensdag 14 oktober 2020

©2001-2025 WisFaq