\require{AMSmath} Wortels Gegeven is √(16+4). Kan je deze wortel niet herleiden tot 4+2? kim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 oktober 2020 Antwoord Nee die rekenregel bestaat niet. Je kunt dit eenvoudig laten zien met een tegenvoorbeeld:$\eqalign{ & \sqrt {9 + 16} = 3 + 4 = 7? \cr & \sqrt {9 + 16} = \sqrt {25} = 5 \cr}$Daar klopt niets van. Niet doen. Houd je aan de rekenregels!$\eqalign{ & \sqrt {a \cdot b} = \sqrt a \cdot \sqrt b \cr & \sqrt {\frac{a}{b}} = \frac{{\sqrt a }}{{\sqrt b }} \cr}$2. wortelformulesHopelijk helpt dat. WvR woensdag 14 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is √(16+4). Kan je deze wortel niet herleiden tot 4+2? kim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 oktober 2020
kim Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 oktober 2020
Nee die rekenregel bestaat niet. Je kunt dit eenvoudig laten zien met een tegenvoorbeeld:$\eqalign{ & \sqrt {9 + 16} = 3 + 4 = 7? \cr & \sqrt {9 + 16} = \sqrt {25} = 5 \cr}$Daar klopt niets van. Niet doen. Houd je aan de rekenregels!$\eqalign{ & \sqrt {a \cdot b} = \sqrt a \cdot \sqrt b \cr & \sqrt {\frac{a}{b}} = \frac{{\sqrt a }}{{\sqrt b }} \cr}$2. wortelformulesHopelijk helpt dat. WvR woensdag 14 oktober 2020
WvR woensdag 14 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq