Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursief

un+1= lim n\to +oneindig 4√(3+un2)
n ligt onder u.
ik heb het geprobeerd om optelossen. ik heb aan de beide kant 4 de macht genomen om wortel weg te doen. maar ik kom niet op juiste antwoord. ik heb het met rekenmachine gedaan en kom eruit op komma getallen. achter in mijn boek staat wortel 3. kunt u aub mij helpen met deze vraag.

Riffat
3de graad ASO - woensdag 14 oktober 2020

Antwoord

Zo te zien gaat het om \lim_{n\to\infty}u_n, waarbij u_n voldoet aan
u_{n+1}=\sqrt[4]{3+u_n^2}
Als de limiet, L, bestaat dan moet hij voldoen aan de vergelijking
L=\sqrt[4]{3+L^2} \text{ of } L^4=3+L^2
Maar \sqrt3 voldoet daar niet aan (vul maar in), dus dat antwoord in het boek klopt niet.
Er staat eigenlijk een vierkantsvergelijking:
x^2-x-3=0
met L^2 op de plaats van x, die kun je wel oplossen, toch?

kphart
woensdag 14 oktober 2020

©2001-2025 WisFaq